El viatge triomfal del president valencià Ximo Puig a Catalunya

El president de la Generalitat valenciana, Ximo Puig, va visitar Barcelona la setmana passada. El motiu era una conferència del Cercle d’Economia. Però fonts del seu equip admeten que Ximo Puig tenia moltes ganes de viatjar a Catalunya per recuperar un diàleg institucional que, a parer seu, és clau per teixir complicitats amb el País Valencià, defensar interessos comuns i fer pinya davant algunes polítiques que arriben de Madrid.

Amb Carles Puigdemont ja ho va intentar, però just quan la col·laboració entre els dos governs començava a donar fruits, el procés, el referèndum de l’1-O i la DUI –amb tot el que va comportar– es van interposar en l’estratègia. Posteriorment, l’apropament a Catalunya hauria implicat per a Ximo Puig una forta crítica interna, sobretot amb un Quim Torra forassenyat en les seves declaracions i que va plantar els empresaris valencians i catalans que clamaven pel corredor mediterrani.

Ara, amb Torra fora de joc, Pere Aragonès com a màxim responsable i la relació idíl·lica entre ERC i els socialistes, Ximo Puig va poder tornar per reprendre la col·laboració. I no va estalviar esforços. En els seus discursos i entrevistes va ensabonar el vicepresident, el PSC pel seu catalanisme, el PSOE per la seva relació amb ERC i a tot aquell que li va permetre avalar la seva estratègia.

(Visited 115 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari