Meritxell Batet no repetirà com a presidenta del Congrés dels Diputats

Es tracta d'una decisió personal de la cap de llista del PSC el 23-J

La presidenta del Congrés dels Diputats, Meritxell Batet, en l'acte d'imposició de la Medalla del Congrés

Foto: Congrés dels Diputats

La presidenta del Congrés dels Diputats, Meritxell Batet, ha decidit no postular-se per repetir en el càrrec la pròxima legislatura. Dijous de la setmana vinent s’ha d’escollir la nova Mesa del Congrés i, segons ha publicat El Confidencial aquest dimarts, Batet no serà la candidata del PSOE a presidir-la.

Fonts socialistes han confirmat a l’Agència Catalana de Notícies (ACN) que ha estat ella mateixa qui ha renunciat a ser la candidata i que ha confiat que hi haurà “una majoria progressista” amb un president del PSOE. La diputada del PSC, cap de llista a les eleccions del 23 de juliol, ha ocupat la presidència de la cambra baixa des de l’any 2019 i, prèviament, entre el 2018 i el 2019, va ser ministra de Política Territorial i Funció Pública.

L’exlehendakari Patxi López és un dels noms amb més força a la bancada socialista per encapçalar la Mesa. López ja va presidir el Congrés breument de gener a juliol de l’any 2016, però una repetició electoral per falta de suports per investir un president del govern espanyol va dur a la dissolució de les cambres. Va ser la primera vegada que es convocaven comicis per la incapacitat d’investir un candidat a la presidència d’Espanya.

Tot i aquest canvi de noms, els socialistes necessiten un ampli acord amb Sumar i les forces nacionalistes i independentistes del Congrés per assegurar-se el control de la Mesa, ja que el PP és qui té més escons i amb Vox podrien garantir-se la majoria de càrrecs de l’òrgan rector del Congrés si no hi ha un pacte de la resta de forces per desbancar-los. El Congrés –i també el Senat– es constitueixen el dia 17, que és quan se n’escullen les meses.

(Visited 73 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari