ERC creu que l’independentisme o el PNB tindran una cadira a la Mesa del Congrés

Jordà no dona per fet el suport dels republicans a Sánchez i demana "una data" pel traspàs de Rodalies

    La número dos d'ERC per Barcelona en les eleccions generals del 23-J, Teresa Jordà (ACN)

    La número dos d’ERC al Congrés dels Diputats, Teresa Jordà, ha considerat que un lloc de la Mesa de la cambra baixa podria ser per a l’independentisme català o el PNB. En una entrevista a El Periódico, la també exconsellera d’Acció Climàtica ha assenyalat que el PSOE i Sumar ocuparan “quasi totes les cadires” de les cinc que els asseguraran la majoria, i que quatre seran per a la dreta, però ha deixat la porta oberta a la possibilitat que els nacionalistes catalans o bascos n’ocupin una altra: “Això està obert i forma part de les negociacions”, ha afirmat.

    Jordà ha admès que és preferible que la Mesa del Congrés estigui presidida pel PSOE abans que el PP, però ha insistit que el candidat socialista, Pedro Sánchez, encara no té assegurat el suport d’ERC de cara a la investidura. “És una temeritat donar per fet els vots d’ERC en la investidura”, ha advertit l’exconsellera, que ha considerat que el PSOE “ha de posar sobre la taula ofertes polítiques valentes”.

    En aquest sentit, la portaveu de l’equip negociador d’ERC ha avisat els socialistes que “no valen brindis al sol” i que quan es parla del traspàs de Rodalies i de recursos “cal una data”, i també ha exigit saber “en què es tradueix i quan” la reducció del dèficit fiscal de cara a la investidura de Sánchez. Pel que fa a la proposta de la líder de Sumar, Yolanda Díaz, de permetre parlar en català al Congrés, Jordà ha comentat que això “no va a compte” de la negociació de la investidura i que ja hauria de ser una “realitat”.

    (Visited 55 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari