Acció Climàtica prepara ajudes per a projectes de mitigació i adaptació al canvi climàtic

Inclou accions per reduir les emissions de gasos contaminants o adaptar edificis públics a la calor

Posta de sol (govern.cat)
Posta de sol (govern.cat)

El Departament d’Acció Climàtica de la Generalitat ha convocat 35 milions d’euros en ajuts per executar projectes de mitigació i adaptació al canvi climàtic. El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) ha publicat les subvencions aquest dijous. i s’hi inclouen actuacions per rebaixar les emissions de gasos amb efecte hivernacle a conseqüència de la mobilitat; millorar l’eficiència de les xarxes municipals d’abastament d’aigua i l’aprofitament de recursos hídrics no convencionals; disminuir la vulnerabilitat en la salut de les persones, a través de la intervenció en espais públics; o adaptar els edificis públics per prevenir l’excés de calor i millorar l’eficiència energètica, entre d’altres.

Aquestes subvencions procedeixen del Fons Climàtic, que es nodreix amb el 50% dels ingressos obtinguts amb l’impost sobre les emissions de diòxid de carboni dels vehicles de tracció mecànica i el 20% de la recaptació de l’impost sobre les instal·lacions que incideixen en el medi ambient. Hi poden optar projectes per reduir les emissions de gasos amb efecte hivernacle derivades de la mobilitat com per exemple accions per a pacificar el trànsit, afavorir la intermodalitat o les connexions amb el transport públic; impulsar modes no motoritzats, els carrils bici, la mobilitat elèctrica, el transport urbà de mercaderies o els carrers amb plataforma única.

Així mateix, les ajudes estan pensades per altres actuacions orientades a protegir la població contra l’increment en el risc de fenòmens meteorològics extrems, tot aplicant-hi solucions per prevenir riscos en espais urbans i periurbans, com el d’incendis en l’espai urbà-forestal, el d’inundacions, el d’esllavissades o la regressió del litoral. Aquests ajuts venen a completar la línia de subvencions de 40 milions d’euros entre els anys 2023 i 2025 perquè els ens locals facin front al canvi climàtic.

 

 

(Visited 43 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari