Què enfronta referents de Junts amb una sectorial del partit?

Josep Lluís Alay, al programa 'Més 324'
Josep Lluís Alay, al programa 'Més 324'

L’elecció de l’escriptora Najat el Hachmi com a pregonera de la Mercè enguany ha indignat la sectorial LGTBI+ de Junts, que ha expressat el seu desacord acusant El Hachmi de tenir “postures transfòbiques”.

Aquest retret, però, no només no el comparteixen figures de pes de l’òrbita del partit, sinó que alguna aquestes ha reaccionat manifestant la seva discrepància amb la reacció de la sectorial.

És el cas del sociòleg Salvador Cardús, que ha retret que “us afegiu a la Santa Inquisició contra la llibertat de pensament i expressió. Quina decepció”. Josep Lluís Alay, cap de l’oficina de Carles Puigdemont, ha difós aquest comentari i també un amb què el periodista Enric Calpena ha considerat que “Najat El Hachmi és un referent” i que les crítiques que rep “són un despropòsit enorme”.

També s’ha fet ressò de la piulada de l’escriptor nord-català Joan-Lluís Lluís, que ha considerat que els que acusen El Hachmi “de ser islamòfoba i trànsfoba tenen l’obligació de demostrar-ho”. “On són les proves? Res del que he llegit fins ara de Najat el Hachmi no em fa pensar que sigui el que l’acusen de ser i, mentre no apareguin les proves, té tot el meu suport”, ha afegit.

Per la seva part, Marc Arza, exregidor del PDECat a Reus, ha lamentat la manca de pensament crític dels que carreguen contra un qüestionament de la llei trans per part d’El Hachmi, publicat al diari Ara. “És gros, francament. I Esquerra i Junts aplaudint. Per plorar”, ha afegit Arza.

Val a dir que ni el compte principal de Junts ni el de Trias per Barcelona (la marca juntista a la capital catalana) s’han pronunciat sobre la qüestió a la mateixa xarxa social. Sí que han mostrat clarament preocupació i rebuig, en canvi, ERC i un grapat d’entitats LGTBI.

(Visited 349 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari