El sector immobiliari al·lega contra la limitació dels lloguers de la Generalitat

Set entitats afirmen que s'ha incomplert el procediment legal i que no s'ha elaborat una memòria justificativa per cada municipi

Aparador d'una immobiliària

La resolució de la Secretaria d’Habitatge de la Generalitat que proposa limitar el preu dels lloguers en municipis considerats zones tensades ha rebut al·legacions en contra per part de set entitats del sector de la promoció i l’administració d’habitatges, difon Europa Press.

En concret, han al·legat un incompliment del procediment establert per la llei catalana d’habitatge, la qual, segons argumenten, exigeix que el control del preu dels lloguers sigui l’única mesura per reduir desequilibris entre oferta i demanda a cada municipi.

A més, indiquen que la Generalitat no ha elaborat una memòria justificativa per a cap dels 140 municipis afectats i que no ha contemplat un pla específic amb mesures per corregir el desequilibri entre oferta i demanda.

D’altra banda, el sector immobiliari considera que la selecció dels indicadors per a la declaració de zones tensades és “esbiaixada” i no encaixa amb la definició de la llei d’habitatge, afegeix la mateixa informació.

Les entitats que han presentat aquestes al·legacions són l’Associació d’Agents Immobiliaris de Catalunya, el Col·legi d’Agents de la Propietat Immobiliària de Barcelona i Província, el Consell de Col·legis d’Agents de la Propietat Immobiliària de Catalunya, l’Associació de Promotors i Constructors d’Edificis de Catalunya, el Col·legi d’Administracions de Finques de Barcelona-Lleida, el Consell de Col·legis d’Administradors de Finques de Catalunya i el Consell de Cambres de Catalunya.

(Visited 38 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari