Balcells defensa els protocols de contractació i diu que el cas de la falsa metgessa és “puntual”

El conseller de Salut considera que no cal aplicar mesures addicionals, però sí "ser més rigorosos"

  El conseller de Salut, Manel Balcells, en roda de premsa (ACN)

  El conseller de Salut, Manel Balcells, ha afirmat aquest dijous que els protocols per contractar personal mèdic als centres sanitaris ja són els correctes. Després del cas de la dona que es va fer passar per doctora a Berga, Balcells ha considerat que no calen mesures addicionals en els protocols, però sí “ser més rigorosos en la comprovació”. “Els protocols que hi ha són els correctes, però s’han de complir i comprovar”, ha dit el conseller, preguntat per aquesta qüestió en roda de premsa.

  En aquest sentit, Balcells ha recordat que s’ha de comprovar si el número de col·legiat es correspon i que no n’hi ha prou amb el resguard del títol. “Cal validar els mecanismes de control i s’han de fer bé. Si no es fan bé hi ha responsabilitats que s’han d’assumir”, ha assegurat.

  El conseller de Salut ha subratllat que el cas de la dona de Berga és “puntual”, que ella està detinguda i que ja s’ha actuat, i ha recordat que quan es va tenir coneixement des de l’Hospital de Berga de la situació es va denunciar i destituir el responsable de Recursos Humans del centre. “Hem pres mesures”, ha afegit, puntualitzant que casos com els de Berga passen “poc sovint”. “És anecdòtic, però és greu i ha d’haver-hi mesures de control”, ha conclòs.

  En els darrers temps, ha dit Balcells, potser hi ha hagut dos o tres casos, tenint en compte que hi ha 45.000 metges col·legiats a Catalunya. En qualsevol cas, ha indicat que la dona de Berga tenia “molta voluntat de delinquir” i ho tenia “tot molt ben planificat”.

  (Visited 44 times, 1 visits today)

  avui destaquem

  Feu un comentari