ERC i Junts se les tenen per l’acció exterior

Serret equipara l'estratègia juntist a la dels "155 permanent" després que De Dalmases comparés la conselleria amb una "gallina decapitada"

La consellera Meritxell Serret

Foto: ACN, Bernat Vilaró

La consellera d’Acció Exterior de la Generalitat, Meritxell Serret, ha retret a Junts que, segons ella, utilitza sistemàticament la mateixa estratègia que els del “155 permanent” pel que fa a les delegacions a l’exterior.

Serret ha respost en aquests termes a una interpel·lació al ple del Parlament, després que el diputat de Junts Francesc de Dalmases comparés la conselleria encapçalada per Serret amb una “gallina decapitada”.

Serret l’ha instat a decidir si Junts vol estar al costat del consens de país en exteriors o “fer el pim-pam-pum polític” amb aquesta qüestió. Una estratègia que, segons la consellera, convé “menys que mai” tenint en compte el context polític i els “atacs” de la dreta i extrema dreta.

De Dalmases havia dit que l’acció exterior del Govern necessita una “determinació política” que considera perduda i ha criticat que el govern de Pere Aragonès “hagi aparcat” la delegació a Israel i ho ha posat com a exemple de “política petita”.

“Només obriran allà on hi hagi governs que els hi caiguin bé? Perquè si és així, corri’n a tancar la de Madrid, que es el nostre primer estat repressor”, ha interpel·lat Serret.

(Visited 63 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari