Borriana com a “símptoma”, però també com a “reflexió”

L’Ajuntament de la localitat valenciana de Borriana, amb el Partit Popular i Vox al govern municipal, va cancel·lar les subscripcions de totes les revistes en català, destinades a adults i nens, al·legant que tenien un caire independentista. La decisió va desencadenar una allau de protestes a Catalunya i entre l’esquerra valenciana, i hi va haver moltes mostres de suport a les revistes i a les entitats per la llengua del País Valencià.

El que no va ser tan sonat ni va tenir tants titulars és la reflexió que en privat feien moltes de les empreses que estan al darrere de les revistes que ara han perdut la subscripció i els responsables de les entitats de foment de la llengua al País Valencià. I és que es preguntaven on eren tots aquests partits, personalitats i institucions que ara protesten quan s’havia de donar suport actiu al català i a les publicacions, en el moment que podien créixer i mantenir la seva consolidació perquè no existia l’amenaça dels governs de PP i Vox. “El que ha passat és un símptoma de com hem deixat el català de costat, i també mereix una reflexió sobre com donem per fet que tot està bé i res està en perill”, assegurava l’editor d’una de les revistes censurades.

(Visited 40 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari