Bartomeu desviava diners del Barça per a fins personals, segons informe dels Mossos

Un informe entregat a la jutgessa del cas 'Barçagate' xifra en 233.000 euros les factures sospitoses

Josep Maria Bartomeu, expresident del Barça
Josep Maria Bartomeu, expresident del Barça

Els Mossos d’Esquadra apunten que l’expresident del Barça Josep Maria Bartomeu hauria desviat diners del club cap a empresaris amics i periodistes afins. En el marc del cas Barçagate, que investiga pagaments a una empresa per difamar jugadors i opositors a la directiva blaugrana a través de les xarxes socials, la policia catalana ha trobat pagaments de 233.000 euros a Amalgama Marketing del 2015 al 2020, segons la Cadena SER. Segons l’informe, el Barça va contractar Amalgama per 84.000 euros per temporada els anys 2018-2019 i 2019-2020. Però la majoria dels diners acabaven en mans d’altres periodistes i empresaris per indicació expressa de Bartomeu, que indicava els imports i conceptes de les factures.

El propietari d’Amalgama és Miquel Sambola, i es dona la circumstància que el seu pare és el president d’honor del Club Esportiu Laietà, i el seu germà n’és el gerent. Aquest club, situat a tocar del Camp Nou, va ser l’única entitat que va cobrar, 1,5 milions d’euros, del Barça per les molèsties causades per l’enderroc del Miniestadi el 2018. La policia catalana diu que l’empresari és amic personal de Bartomeu i que tots tres van treballar en la campanya electoral de l’expresident.

Els investigadors també asseguren que l’octubre del 2020, en plena pandèmia de covid, i mentre el club retallava despeses, Bartomeu va ordenar duplicar els pagaments a l’empresa, passant de 7.000 a 15.000 euros mensuals. Entre les feines facturades per l’empresa al club hi ha una campanya per a la Pilota d’Or de Messi.

(Visited 106 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari