Detenen un reclutador d’Estat Islàmic en aterrar a l’aeroport del Prat

L'arrestat tenia en vigor una ordre internacional de detenció i ha passat a disposició de l'Audiència Nacional

Agents de la Policia Nacional

La Policia Nacional va detenir el passat dissabte un reclutador del conegut com a Daesh o Estat Islàmic que acabava d’aterrar a l’aeroport del Prat de Barcelona en un vol procedent de Mèxic, i que tenia en vigor una ordre internacional de detenció. L’home està acusat de formar part de l’aparell de captació de Daesh a l’Àsia central.

Segons la investigació, el detingut, natural de Tadjikistan, es va unir a Estat Islàmic l’any 2014 i va començar a reclutar persones de les antigues repúbliques soviètiques, com un ciutadà uzbek que va acabar combatent a Síria. A més, va finançar el viatge d’altres persones, alguns compatriotes seus, a zones de conflicte, principalment a Síria.

Les autoritats judicials del seu país van emetre una ordre internacional de detenció per activitats vinculades al terrorisme. En ser detingut per la Policia Nacional, ha passat a disposició judicial a l’Audiència Nacional.

Entre 2014 i 2015, els experts calculen que entre 2.000 i 4.000 combatents estrangers procedents d’Àsia central es van traslladar a zones de conflicte. Va obtenir certa notorietat un grup format majoritàriament per persones d’Uzbekistan, molts d’ells menors d’edat.

(Visited 31 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari