Assessors del COI van maniobrar per “limitar” la investigació sobre Samaranch

Una sentència del TSJC reflecteix gestions perquè Espanya no rebés de Suïssa tota la informació fiscal

    Joan Antoni Samaranch

    Assessors del Comitè Olímpic Internacional (COI) van maniobrar per “limitar” la informació que Suïssa va facilitar a Espanya sobre els impostos que va pagar l’expresident del COI Joan Antoni Samaranch al país centreeuropeu, revela El Periódico citant el contingut de la sentència que obliga als fills de Samaranch a abonar 255.197 euros per l’impagament per part del seu pare de l’impost de patrimoni.

    La resolució del TSJC, segons afegeix la mateixa informació, reflecteix que la inspecció de l’Agència Tributària va constatar l’existència d'”encreuaments de correus” electrònics entre assessors del COI i Samaranch i el seu entorn “a fi de limitar la informació sobre els impostos pagats a Suïssa”.

    Aquestes maniobres van tenir un “notable èxit”, considera el TSJC, que indica que “aquí es desconeixen per complet” els detalls sobre els impostos pagats a Suïssa per l’expresident del COI. El tribunal també considera que el crèdit dels certificats emesos per les autoritats suïsses “voreja (o la integra de ple) l’absoluta inanitat”, recull també El Periódico.

    “L’absència d’informació completa va impedir a la Inspecció incloure les corresponents rendes a l’IRPF i el corresponent saldo a efectes de l’Impost sobre el Patrimoni; aquesta circumstància va portar a qualificar les liquidacions practicades com a provisionals”, afegeix la sentència i recull el mateix diari sobre Suïssa, en contrast amb el cas de França, que va facilitar la informació requerida.

    (Visited 112 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari