Aragonès denuncia “un clar missatge d’hostilitat” cap al català del nacionalisme espanyol i la ultradreta

"No és una llengua que patrimonialitzem, ens l'estimem tant que volem que tothom la faci servir"

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha demanat “enfortir la llengua i la cultura catalana” davant l’ofensiva del nacionalisme espanyol i la ultradreta. “Les primeres decisions dels nous governs mostren un clar missatge d’hostilitat cap a la cultura i la llengua que compartim”, ha expressat en l’acte institucional de la Diada de Sant Joan, celebrat aquest divendres a Palau. El cap de govern català ha reivindicat la llengua com “un actiu que estimem i volem compartir” i ha lamentat “l’ofensiva reforçada” contra l’escola catalana i l’ús social de la llengua.

Al seu torn, la consellera de Cultura, Natàlia Garriga, ha defensat que la revetlla de Sant Joan és la demostració d’una comunitat cultural catalana “activa, viva i amb molt de futur”. En la mateixa línia, Aragonès ha assegurat que el moment actual es pot explicar amb una frase d’Ovidi Montllor que “de tant en tant convé recordar”. “Hi ha gent que no li agrada que es pensi, s’escrigui o es parli en català, que és la mateixa gent que no li agrada que es pensi, s’escrigui o es parli”, ha parafrasejat. Per això, el president ha “convidat a tothom a fer seva” la llengua catalana. “No és una llengua que patrimonialitzem, ens l’estimem tant que volem que tothom la faci servir”, ha clos Aragonès.

(Visited 48 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari