Amnistia reclama a Espanya i el Marroc “justícia per a les víctimes” de la tanca de Melilla

L'ONG critica que les autoritats d'ambdós Estats "impedeixen els intents de descobrir la veritat"

    Imatge després del salt de la tanca de Melilla el juny del 2022

    Amnistia Internacional reclama a Espanya i el Marroc “justícia per a les víctimes” quan està a punt de complir-se un any de les morts a la tanca de Melilla. El 24 de juny del 2022, una quarantena de persones van morir en intentar saltar la tanca de Melilla, i Amnistia assegura que 76 de les 2.000 persones que es calcula que van provar de creuar encara estan desaparegudes.

    “Les autoritats espanyoles i marroquines no només continuen negant qualsevol responsabilitat, sinó que impedeixen els intents de descobrir la veritat. (…) S’han bloquejat els esforços per identificar els morts i informar els seus familiars”, afirma la secretària general d’Amnistia Internacional, Agnès Callamard, en un comunicat.

    Per a l’ONG aquesta reacció dels governs espanyol i marroquí “reflecteix el maltractament continuat basat en la raça i l’estatus migratori” que apliquen les seves forces de seguretat a la frontera. En el cas concret d’Espanya, Amnistia denuncia que les autoritats continuen “duent a terme pràctiques il·legals com les expulsions col·lectives, sovint amb un ús excessiu de la força”.

    Diverses organitzacions internacionals, entre elles el Consell d’Europa, també han exigit a Espanya reiteradament una investigació “independent i efectiva” de les morts a la tanca de Melilla.

    (Visited 39 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari