Cinc migrants morts i 76 ferits a una entrada massiva a Melilla

135 policies marroquins i 49 guàrdies civils han sofert ferides i lesions de caràcter lleu

Frontera de Melilla amb el Marroc
Frontera de Melilla amb el Marroc.

Cinc migrants han mort i 76 han estat ferits (13 d’ells greus) per aixafament i asfíxia a un intent d’entrada massiva a Melilla avui, 24 de juny, al matí, segons han confirmat les autoritats locals de la localitat marroquina de Nador. 140 policies del Marroc han sofert lesions (cinc d’ells de gravetat).

Les morts s’han produït quan centenars de migrants han intentat saltar la tanca de Melilla sobre les 8.30 hores del matí després de quedar atrapats en un tàlveg (part més profunda) prop del perímetre de la frontera. Unes 500 persones han aconseguit acostar-se de les més de 1.500 que s’havien aproximat al perímetre durant la matinada. La Guàrdia Civil han alertat de l’intent d’entrada a les 6.40 hores.

133 persones han aconseguit creuar després de forçar la porta del pas fronterer amb una cisalla. La majoria ha pogut accedir a través del passatge del Barri Xinès, que estava tancat. Al costat espanyol, els serveis d’emergència han atès 57 migrants ferits i a 49 guàrdies civils, que han sofert ferides i lesions de caràcter lleu.

(Visited 52 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari