Un pacte de darrera hora porta Collboni a l’alcaldia

Xavier Trias i Ernest Maragall ataquen "l'operació" de la seva investidura i l'atribueixen a un "pacte d'Estat"

Jaume Collboni, alcalde de Barcelona (Victòria Rovira, ACN)
Jaume Collboni, alcalde de Barcelona (Victòria Rovira, ACN).

El líder del PSC a Barcelona, Jaume Collboni, ha assumit l’alcaldia amb la promesa de ser “l’alcalde de tots” i ha agraït a BComú i el PP el seu suport per a aconseguir-la. Ha emprat un to conciliador i ha reconegut la gestió “progressista” i amb “sensibilitat” d’Ada Colau com a alcaldessa i ha agraït l’ajut de Xavier Trias per identificar els problemes i les solucions de la ciutat.

Trias i Maragall contra “l’operació” d’investidura

No obstant això, al ple d’investidura ha predominat la tensió i els ‘ganivets’ han ‘volat’ d’una banda a l’altra. Trias ha acusat Colau de crear “un ambient d’enfrontament” i ha assegurat que “hi ha gent que no sap perdre amb elegància”. A més, ha assenyalat que “l’operació” d’investidura no ha estat “una casualitat”, perquè “és el tercer cop que passa”, fent referència al suport de la plataforma de Manuel Valls a la investidura de Colau el 2019. “Amb 76 anys jo ja ho deia: “Si no sóc alcalde, que us bombin a tots!. No us ho dic més, però ho penso. Us equivoqueu, feu les coses mal fetes i us equivoqueu absolutament”, ha sentenciat el candidat de Junts.

El líder d’ERC, Ernest Maragall, ha utilitzat un to bel·ligerant i ha criticat que la investidura de Collboni ha estat una acció contrària a la voluntat de la ciutadania de Barcelona: “Hem assistit a l’espectacle del poder actuant, prenent decisions, per sobre de qualsevol voluntat majoritària com la que havia pres aquesta ciutat”. “Serà la ciutadania qui li farà oposició. No li perdonarà aquest espectacle”, ha expressat. Tant ell com Trias consideren que hi ha una “operació d’Estat” darrera la investidura de Collboni.

El desig d’un govern d’esquerres

L’exalcaldessa Ada Colau ha defensat els vots de Barcelona en Comú per investir Jaume Collboni com un “mal menor” per a impedir que el candidat avalat per Junts imposés el seu model de ciutat. “La Convergència del 3% no havia de tornar a l’Ajuntament de Barcelona ni governar aquesta ciutat”, ha indicat. Colau ha instat el PSC i ERC a explorar una aliança d’esquerres per governar l’Ajuntament de Barcelona. Ara per ara, ha afirmat que la seva formació es quedarà a l’oposició.

Sirera: “He complert la meva paraula”

El líder municipal del PP a l’Ajuntament de Barcelona, Daniel Sirera, ha justificat que la seva formació hagi votat la candidatura de Collboni per evitar l’investidura d’un alcalde independentista. “He complert la meva paraula. No fer alcalde un separatista ni permetre que els comuns fossin al govern”, ha explicat.

El màxim dirigent de Vox a Barcelona, Gonzalo de Oro-Pulido, ha demanat Collboni que abandoni les polítiques dels darrers anys i que engegui una nova etapa: “Compti amb el nostre suport en mesures que suposin reconstruir la nostra ciutat i recuperar els drets robats als barcelonins”, ha expressat. “Si ve més del mateix, trobaran en nosaltres el seu pitjor malson”, ha amenaçat.

(Visited 153 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari