Ferran Bel deixa la política i no serà el candidat del PDECat el 23-J

El fins ara portaveu al Congrés lamenta la manca d'acord entre sobiranistes i independentistes

El portaveu del PDECat al Congrés dels Diputats, Ferran Bel

Foto: Congrés dels Diputats

El fins ara portaveu del PDECat al Congrés dels Diputats, Ferran Bel, ha anunciat aquest dimecres que abandona la política i que no serà candidat a les eleccions generals del 23-J per la seva formació. Bel, que va ser alcalde de Tortosa entre 2007 i 2018, senador des del 2011 i diputat per Tarragona al Congrés des del 2016, ha afirmat que aquesta és una decisió “reflexionada” des de fa mesos.

En una compareixença des del Congrés, Bel ha agraït el suport dels ciutadans que li van fer confiança a cada elecció, i ha reivindicat la utilitat de l’espai “centrista” i sobiranista que ocupa la seva formació. “Marxo després d’una legislatura on ens hem sentit molt útils, on l’aritmètica ens ha permès incorporar les nostres propostes a moltes iniciatives, amb milers d’esmenes”, ha recordat.

Contràriament a Junts, durant aquesta legislatura el PDECat ha assolit acords amb l’executiu del PSOE i Podem per a l’aprovació dels Pressupostos Generals de l’Estat (PGE) i de la reforma laboral, així com de la declaració de l’estat d’alarma durant la pandèmia i bona part de les iniciatives de l’executiu per combatre els efectes de la crisi i de la Guerra d’Ucraïna.

“Han passat moltes coses que sense el PDECat no haguessin passat, i s’han aprovat moltes lleis gràcies a les negociacions del PDECat”, ha destacat el portaveu de la formació, que ha afegit: “Està clar que l’espai polític que a Catalunya ha representat durant molts anys el PDECat com a hereu de CDC i CiU ha tornat”.

Bel també ha lamentat que davant l’amenaça que suposa la possible arribada d’un govern del PP i Vox a Espanya, les forces sobiranistes i independentistes no estiguin fent pinya, “sinó tot el contrari”. També ha admès que en un escenari “polaritzat” és “difícil” que les propostes “de centralitat, acords i visió de país” que ofereix el PDECat tinguin encaix. “Espero que els companys que vindran facin entendre que en un moment de polarització a nivell estatal i nacional això no porta enlloc”, ha conclòs Bel.

(Visited 79 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari