Per què critiquen els ‘indepes’ hiperventilats a Aitana Bonmatí?

Aitana Bonmatí

A Aitana Bonmatí, MVP de la Champions i favorita a la Pilota d’Or, li han plogut les crítiques del sector ‘indepe’ més hiperventilat. El motiu és que a la final de la Champions, que va guanyar el FC Barcelona Femení amb una nova gran actuació de la jugadora, Bonmatí va lluir sobre la samarreta del Barça una de blanca amb el següent missatge: “Canvia el teu el pensament. Benvinguts refugiats. Salva les seves vides”. Un missatge celebrat per la majoria culer i per l’Agència de l’ONU per als Refugiats, ACNUR, però que ha causat rebuig entre un sector de l’independentisme, que haguessin volgut un missatge independentista.

Així, a les xarxes socials hem pogut llegir aquests dies retrets a la jugadora per haver deixat escapar l’oportunitat de lluir l’estelada o algun missatge independentista. Fins i tot, hi havia qui li retreia que amb uns pares tan ‘indepes’ ella hagi triat els refugiats per al seu missatge al món.

En una entrevista a RAC1 abans de la final, el pare de la jugadora, Vicent Conca, ha explicat que a casa seva sempre s’han defensat les idees d’esquerres i marxistes, com ara la solidaritat i la justícia social. “En el tema nacional, a casa som indepes“, afegia.

Entre altres crítics, l’exdiputat, membre del Consell de la República i del corrent crític d’ERC, Joan Puig, l’acusava de covarda a Twitter: “Portar una samarreta a favor dels refugiats és molt fàcil, portar una samarreta a favor de la independència de Catalunya cal valentia”.

(Visited 6.929 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari