Qui replica a Colau que Trias seria un alcalde més progressista que Collboni?

Ada Colau i Jaume Collboni en un bar del mercat de la Boqueria (ACN)

Junts ha adaptat a l’escenari electoral de Barcelona la idea, sostinguda els darrers anys per algunes de les seves figures, que és un partit més d’esquerres que el PSC.

La novetat és que l’usa ara per mirar de rebatre la crida d’Ada Colau a una entesa tripartit entre socialistes, comuns i ERC (sumen 24 regidors entre els tres), després de la victòria de Xavier Trias (11 regidors), convergent de tota la vida i un candidat que representava Junts molt a la seva manera, desmarcant-se’n fins al punt d’amargar les sigles i amb Joana Ortega com a número 6 negant que aquesta fos una candidatura de Junts.

La manera com Trias va elaborar la llista, sense figures de la corda de la líder de Junts, Laura Borràs, va trepitjar alguns ulls de poll juntistes, de fet, però al final Borràs ha celebrat en primera fila la victòria del seu alcaldable. I l’endemà, la presidenta suspesa del Parlament s’ha fet ressò de l’argument antitripartit desplegat per l’exconseller Toni Comín.

Segons ell, “el que no cola és que Jaume Collboni o Ada Colau facin servir l’argument que hi ha una majoria progressista a l’Ajuntament de Barcelona per impedir-li ser alcalde, tot i haver guanyat inequívocament. Perquè els estudis d’opinió demostren des de fa temps que el PSC està a la dreta de Junts”, ha afirmat enllaçant un article on l’acadèmic Jordi Matas Dalmases ho argumenta a partir d’enquestes sobre autoubicació i percepció dels votants.

Com a conclusió, Comín ha afegit que “en nom de l’argument de la majoria d’esquerres i de parar a la dreta, a qui segur que no podrien donar els seus vots Ada Colau i Barcelona en Comú és al PSC per fer alcalde a Jaume Collboni”.

(Visited 282 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari