Per què Sala-i-Martin surt guanyant amb les retallades de Laporta?

Xavier Sala-i-Martin

Tot i que el Barça de Joan Laporta està decidit, a la força, a aplicar polítiques d’austeritat a tots els àmbits, els afectats per aquesta presumpta estretor no seran cap dels que formen part del nucli dur del president, ni del dels seus amics o familiars. Alguns, fins i tot, amb una tendència a veure’s afavorits per aquesta situació, com és el cas de Sílvia Tremoleda, parella de Xavier Sala-i-Martin, que ampliarà les seves funcions actuals com a nutricionista al primer equip a responsable d’aquesta àrea del club.

Així, Sílvia Tremoleda ocuparà la plaça que deixa vacant Toñi Lizárraga, doctora que ha exercit el càrrec gairebé durant una dècada i que ara es veu en la tessitura d’abandonar-lo, com tants altres empleats del club per diferents raons. En la majoria dels casos, els nombrosos acomiadaments que s’estan produint responen a les retallades que cada departament ha d’aplicar, d’una banda, i la pressió i l’aïllament a què estan sotmesos algunes figures clau dins de l’estructura i la logística interna, d’una altra. En línies generals, la política de Laporta s’ha extremat els últims mesos amb la finalitat d’assegurar que a totes les posicions estratègiques, bàsicament aquelles amb cert comandament i control d’àrea, sobretot en matèria de contractacions, acomiadaments i compres, hi figuri algú de veritable confiança i d’una lleialtat a prova de fissures, bé sigui perquè gaudeix de padrinatge d’algú amb poder dins del club o perquè com a familiar o amic li degui el càrrec.

En el cas de l’ascens i millora de les condicions de la companya de Xavier Sala-i-Martin (expresident de la comissió econòmica del Barça, després tresorer en el ruïnós final del primer mandat de Laporta i ara responsable de la Fundació Barça per delegació directa del president), concorren totes les circumstàncies predites. En el seu currículum també s’inclou la seva experiència al Manchester City, on va arribar, més enllà dels seus coneixements i experiència en la matèria, igual de tants altres nutricionistes, poderosament recomanada des de les altures.

Dins d’aquest carrusel de fitxatges del City, aquest podria considerar-se del mateix estil dels jugadors Kun Agüero, Eric Garcia o Ferran Torres, tots aterrats amb bons informes i més expectatives que rendiment demostrat a l’hora de la veritat.

(Visited 341 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

1 comentari a “Per què Sala-i-Martin surt guanyant amb les retallades de Laporta?”

Feu un comentari