Més de 60 AFAs s’oposen al xec de 100 euros d’Educació en considerar-lo “electoralista”

Demanen al departament que el transformi en "finançament adequat i directe" pels centres públics

Aula d'escola pública

Més d’una seixantena d’Associacions de Famílies d’Alumnes (AFA) de centres públics de la província de Barcelona han rebutjat el xec de 100 euros impulsat pel Departament d’Educació de la Generalitat per a famílies de primària de l’escola pública i concertada.

En una declaració unitària posen de manifest el seu “rebuig” a aquesta mesura, que consideren “electoralista” i que “res té a veure amb possibles solucions a la crisi inflacionista”.

També critiquen que tingui un caràcter “extraordinari, puntual i directe” i que no pretén resoldre els problemes “d’infrafinançament de l’educació pública ni els copagaments en particular”.”Es tracta d’un pedaç que constata el desconeixement del funcionament dels centres pel que fa al cobrament de les quotes”, afegeixen.

Per tot plegat, exigeixen a la conselleria d’Educació que es replantegi la mesura i que transformi aquest xec en finançament “adequat i directe” pels centres públics. Paral·lelament, conviden a tota la resta d’AFA del conjunt de Catalunya a formar part de la declaració.

(Visited 62 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari