Exalumnes dels Jesuïtes de Casp acusen el sacerdot Francesc Roma d’abusos sexuals

Segons 'El Periódico', fonts de l'organització jesuïta constaten conductes “inapropiades” per part del capellà

Col·legi de Jesuïtes de Casp a Barcelona

Dos exalumnes de l’escola Jesuïtes de Casp de Barcelona han acusat el sacerdot Francesc Roma d’abusos sexuals. Ho han explicat a El Periódico, on detallen que l’home hauria utilitzat les sessions de tutoria per fer-los entrar, asseure’ls a la faldilla i fer-los tocaments per sobre de la roba, unes carícies que haurien arribat fins als genitals.

En un dels casos, la víctima explica que va presentar una denúncia el 2016 als Mossos d’Esquadra, tot i que es tractava d’uns fets ja prescrits perquè haurien passat durant els anys 80. El diari també recull que fonts de l’organització jesuïta constaten conductes “inapropiades” per part del sacerdot, però sostenen que no els consta cap denúncia formal.

Roma va compartir claustre amb un altre sacerdot, Francesc Peris, que també està acusat de presumptes abusos sexuals, segons va destapar El País. Aquesta mateixa setmana, més de 200 exalumnes de l’escola exigien a través d’una carta una condemna pública per part de la institució per aquests fets, que s’haurien comès, primer, a l’escola barcelonina, i després, a Bolívia, on Peris hauria estat traslladat després dels primers.

(Visited 160 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari