Exalumnes del jesuïta de Casp investigat per abusos sexuals demanen que es faci justícia

El sacerdot, acusat d'agressions els anys 70, va ser traslladat a Bolívia on hauria seguit delinquint

Col·legi de Jesuïtes de Casp a Barcelona

234 exalumnes de l’escola Jesuïtes de Casp de Barcelona exigeixen en una carta una condemna pública de la institució als presumptes abusos d’un sacerdot destapats pel diari El País. Els fets van ser denunciats el 2021 al Vaticà i a la Conferència Episcopal Espanyola, però els exalumnes lamenten que fins ara no hi ha hagut “posicionament ferm i públic de condemna per part de la institució”.

Els abusos s’haurien comès, primer, a l’escola barcelonina, i després, a Bolívia, on Francesc Peris hauria estat traslladat després dels primers fets. “Considerem d’extrema gravetat que la Companyia de Jesús no hagi actuat de manera decidida per facilitar la investigació”, diu la missiva, adreçada aquest dilluns al col·legi i al Departament d’Educació.

Els alumnes no estan vinculats a la congregació de cap manera i formen part de promocions diverses que han estudiat al col·legi. Segons ha explicat a l’ACN Jordi Nomdedeu, un dels signants de la carta, les persones que donen suport al text van tenir contacte directe amb Peris durant tots els anys que van estudiar a l’escola.

No descarta, doncs, que entre els signants hi pugui haver alguna víctima de les actituds punibles presumptament comeses per Peris, per bé que fins al moment no té constància que des d’aquest col·lectiu s’hagi presentat cap denúncia. En paral·lel, El País afirma que ha recopilat deu testimonis d’exalumnes que afirmen que Peris va abusar d’ells.

(Visited 178 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari