El 30% de la indústria metal·lúrgica catalana ja està afectada per la sequera

La Unió Patronal Metal·lúrgica reclama al govern català participar en la Taula Nacional de l'Aigua

El pantà de Sau, visiblement buit (ACN, Lourdes Casademont)

El 30% de la indústria metal·lúrgica ja pateix les afectacions de la sequera a Catalunya, segons un estudi realitzat per la Unió Patronal Metal·lúrgica (UPM). Un 15% de la indústria afirma que l’afectació és “molta” i un altre 15% assegura que és “bastant”, tal com es desprèn dels primers resultats d’una enquesta plantejada a tots els associats de la UPM. Com a contrapartida, un 45% dels associats afirma que la seva afectació per la sequera és “poca”, un 10% assenyala que “gens” i un últim 15% considera que encara és massa aviat per respondre la pregunta. Davant d’aquestes xifres, la patronal metal·lúrgica reclama al govern català participar en la Taula Nacional de l’Aigua al juny: “Volem ser-hi com a actor i part implicada en el conflicte”, ha assenyalat la UPM.

Dins de l’àmbit siderúrgic, les majors afectacions per la sequera estan lligades a la indústria siderometal·lúrgica i, en menor mesura, a les del comerç del metall. Les principals activitats estan relacionades amb el sector dels aparells elèctrics, la maquinària i els productes metàl·lics bàsics. De fet, les dues principals preocupacions de les empreses de la UPM amb la sequera són les repercussions que pot tenir en la cadena de producció i també en l’increment de costos. Un 60% dels enquestats apunta a aquests problemes en la cadena de producció, ja que moltes indústries necessiten l’aigua com a motor principal.

D’altra banda, un 40% dels enquestats destaca els problemes relacionats amb els increments de costos per l’escassetat d’aigua. “Caldrà cercar noves alternatives que redueixin la necessitat del consum d’aigua. I això pot comportar una pujada dels preus no prevista”, han conclòs els associats de la UPM.

(Visited 25 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari