La foto de Sánchez

Si el Despatx Oval parlés… Parlaria, per exemple, del dia en què el president Richard Nixon va convidar Elvis Presley, i de com el rei de rock, visiblement col·locat pels medicaments, li va demanar una placa d’agent federal per lluitar contra la cultural hippy i el comunisme, i que el president li va concedir. Parlaria també del sexe oral que la becària Monica Lewinsky va practicar al president Bill Clinton. I tants altres relats. Sense tant morbo, un dels darrers a transitar-hi ha estat el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, que, no sense esforços, ha aconseguit finalment visitar l’emblemàtica oficina situada a l’ala oest de la Casa Blanca. L’octogenari quaranta-sisè president dels EUA, Joe Biden, el va convidar just quan a Espanya els candidats a les alcaldies del país penjaven les seves fotos de la campanya electoral. La foto de Sánchez amb Biden al Despatx Oval de la Casa Blanc és de caça major. Sánchez ja pot penjar el trofeu damunt la xemeneia de la Moncloa, i després, amb el temps, podrà explicar als nets com l’avi va estar amb el president americà.

La foto ha incomodat el líder de l’oposició, Alberto Núñez-Feijóo, que ha acusat Sánchez d’haver viatjat als EUA per fer-se “una foto” amb Biden, i de voler tapar amb ella “assumptes domèstics”. Feijóo fa esfereir amb la seva clarividència. També ha dit que com el president espanyol “vegi l’Air Force One”, “en voldrà un per a ell”. Bravo. Almenys, Mariano Rajoy tenia retranca gallega… Queda clar que si el popular acaba guanyant les eleccions generals, que està per veure, serà per desgast del rival, i no per mèrits propis. Ens el van vendre com una rara avis popular, el que en castellà en diuen mirlo blanco, de raresa extraordinària i positiva, però com més li veiem el plomatge, més decebuts estem.

Si bé és cert que la foto de Sánchez amb Biden al Despatx Oval no surt gratis, i si no que li ho preguntin als sahrauís, no és menys cert que el president espanyol se situa amb ella en la lliga dels líders polítics, i vist el tarannà de Sánchez de fa uns anys, pocs ho haguéssim cregut. L’home que, cop els gats, sempre cau dret, no només sap caure, també sap grimpar. D’altra banda, constatar que és la primera vegada en l’historial de les visites de presidents espanyols al Despatx Oval, que a la foto surten dues i no tres persones, l’anglès fluid de Sánchez ha expulsat de la imatge el traductor. Pot denunciar ara Feijóo, amb aquella sorna característica, que el socialista és una amenaça pels traductors, que els treu la feina… I ara Sánchez ostentarà la presidència de torn de la Unió Europea… Feijóo, Isabel Díaz Ayuso calenta a la banda.

(Visited 59 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

AVUI DESTAQUEM

Feu un comentari