Suïssa denega informació de Tsunami a l’Audiència Nacional

Les autoritats helvètiques consideren la comissió rogatòria es refereix a "un delicte polític"

Activistes de Tsunami, el dia del Barça-Madrid
Activistes de Tsunami, el dia del Barça-Madrid

Suïssa s’ha negat a compartir amb l’Audiència Nacional informació sobre la identitat dels responsables de la iniciativa de mobilització independentista Tsunami Democràtic, segons han publicat TV3 i El Periódico citant el contingut del sumari, el secret del qual s’ha aixecat els darrers dies.

Les autoritats suïsses consideren que la comissió rogatòria es refereix a una acció emmarcada en “un delicte polític”. En el cas de les altres comissions rogatòries, segons la mateixa informació, envades al Canadà, els EUA i els Països Baixos, la resposta ha estat o negativa, per manca d’informació trobada, o no concloent.

Suïssa, en particular, considera que els fets pels quals s’investiga Tsunami Democràtic són relatius a la “desobediència civil” contra l’Estat central, la “propaganda” independentista i el bloqueig d’infraestructues com l’aeroport del Prat, la qual cosa assegura que no li deixa marge a la cooperació.

A més, afegeix que “no es desprèn l’ús de violència criminal, entre altres elements” en les actuacions de Tsunami, per la qual cosa descarta que pugui apreciar-se l’excepció prevista per als delictes polítics quan existeix “perill o amenaça” per a la vida o la integritat física de persones.

(Visited 17 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari