Carrer de Barcelona

Igualada, que és d’on soc, visc i voto, és carrer de Barcelona. La ciutat va rebre el títol l’any 1381, quedant llavors sota la tutela de la capital catalana, i equiparant-se a aquesta en drets, llibertats i prerrogatives (?). Entre els privilegis, no he sabut trobar el de poder votar el futur alcalde o alcaldessa de Barcelona. No és que no vulgui votar a Igualada, no ens equivoquem, ho faré perquè la meva ciutat em preocupa i ocupa, però m’agradaria poder-ho fer també a la capital de Catalunya.

Soc dels que pensen que per influència, els catalans o, si més no, els de la conurbació, en el sentit més ampli i generós del terme, hauríem de poder votar qui ha de manar la capital, com votem el president o presidenta -no s’ha donat mai aquest darrer cas, dissortadament- de la Generalitat. Per raons similars, els ciutadans del món que així ho desitgin haurien de poder votar també el president o presidenta -no s’ha donat mai aquest darrer cas, dissortadament- dels Estats Units. Tornant a Barcelona, el que faci el mandatari de la ciutat, d’una manera o altra, m’acaba afectant, i no poc.

Per exemple, que l’alcalde o alcaldessa de torn decideixi emprendre una legítima guerra contra el cotxe, però sense pensar abans en alternatives per als forans que hem d’anar a la capital pel que sigui, o sense reforçar abans el transport públic, m’afecta. I com que m’afecta, voldria poder votar o deixar de votar a aquest o aquell candidat.

Obro un petit parèntesi. Tinc clar qui hagués votat en el passat a Barcelona i als Estats Units, Pasqual Maragall i Barack Obama, respectivament. Com escrivia la setmana passada, de polítics així ja no en queden. Tanco el parèntesi.

Ara que, des d’ahir, ja estem en campanya, confesso que si pogués votar a Barcelona, opció que reivindico, no sabria pas massa a qui fer-ho. La grisor s’ha instal·lat en les alternatives. No dic que alguns no mereixin un vot de confiança, però penso que la majoria de les opcions arriben amb les bateries molt desgastades. De veritat que no hi havia més i millors opcions?

En fi, votaré a Igualada, carrer de Barcelona.

(Visited 44 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

AVUI DESTAQUEM

Feu un comentari