El CGPJ conclou que s’ha d’indemnitzar Mundó pels 33 dies que va estar en presó provisional

L'exconseller reclama 19.409 euros, però l'òrgan de govern dels jutges no entra en xifres

L'exconseller Carles Mundó

El Consell General del Poder Judicial (CGPJ) ha conclòs el passat 26 d’abril que el Ministeri de Justícia ha d’indemnitzar l’exconseller Carles Mundó pels 33 dies que va passar en situació de presó provisional abans que se celebrés al Tribunal Suprem el principal judici sobre el procés.

Mundó, que va ser condemnat a un any i 8 mesos d’inhabilitació especial i al pagament de 60.000 euros de multa com a culpable de desobediència, reclama una indemnització de danys i perjudicis de 19.409,81 euros, més l’interès legal generat des de la data de presentació d’aquesta reclamació, però el CGPJ no s’ha pronunciat sobre aquesta xifra.

La comissió permanent del CGPJ va concloure que Mundó ha de ser indemnitzat després que s’aprovés l’informe elaborat pel vocal José Antonio Ballestero sobre el cas de l’exconseller, sol·licitat pel Ministeri de Justícia.

Mundó va estar en presó provisional entre el 2 de novembre i el 4 de desembre del 2017, una situació que al·lega que va patir “indegudament”, ja que finalment va ser absolt de qualsevol delicte que comportés penes de presó. A més, addueix que el seu empresonament va causa un “greu inconvenient” per a l’economia de la seva família, que s’havia de desplaçar des de Barcelona al centre penitenciari d’Estremera (Madrid).

(Visited 6 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari