Foment del Treball també fitxa l’exconseller Carles Mundó

Sánchez Llibre afegeix l'extitular de Justícia al seu grup d'assessors, quatre mesos després d'incorporar-hi Elsa Artadi

Carles Mundó

Foment del Treball ha aprovat aquest dilluns la incorporació de Carles Mundó, l’exconseller de Justícia de la Generalitat entre els anys 2016 i 2017, per part d’ERC, com a nou assessor del president d’aquesta patronal, Josep Sánchez Llibre.

El fitxatge de Mundó es produeix quatre mesos després que Foment incorporés, també com a assessora de Sánchez Llibre, un altre exmembre del govern català, Elsa Artadi (Junts), que va ser consellera de la Presidència entre els anys 2018 i 2019.

Mundó i Artadi formen part d’un grup d’onze consellers de la presidència de Foment, un càrrec d’assessor no remunerat ni exclusiu que tenen en comú amb l’exministre de Treball Valeriano Gómez (PSOE), l’empresari i exregidor del PP Enrique Lacalle, l’exdiputat del PP al Congrés Vicente Martínez-Pujalte i l’exdiputat d’Unió Democràtica Manuel Silva, entre altres.

Mundo, que va ser destituït com a conseller quan el govern d’Espanya va fer fora tot el govern català el 2017, aplicant l’article 155 de la Constitució, va ser absolt del delicte de malversació pel Tribunal Suprem durant el principal judici als dirigents del procés, però va ser condemnat a pagar una multa com a culpable de desobediència.

Actualment, l’exconseller de Justícia exerceix l’advocacia en el bufet Vallbé, és membre de la Comissió Jurídica Assessora de la Generalitat i forma part de la trentena d’alts càrrecs de la Generalitat encausats pel Tribunal de Comptes pel presumpte desviament de fons públics a la internacionalització del procés.

(Visited 54 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari