Desmantellen un grup que robava en domicilis de comerciants asiàtics

Aprofitaven per robar quan estaven treballant i utilitzaven la violència si trobaven algú als habitatges

Mossos d'Esquadra

Els Mossos d’Esquadra han desarticulat un grup criminal format per sis persones a qui s’atribueixen almenys set robatoris amb força i dos de violents a interior de domicilis del Baix Llobregat i Barcelonès on viuen comerciants d’origen asiàtic. Els lladres feien seguiments i aprofitaven per robar quan els comerciants treballaven, però no dubtaven a utilitzar la violència si trobaven algú a l’interior dels habitatges. Intimidaven les persones amb armes blanques, les colpejaven i les emmordassaven. Hi ha quatre detinguts i dos investigats.

Els arrestats van fer moviments bancaris per valor de més de 31.500 euros en dates immediatament posteriors a les dels robatoris. El perfil de víctima seleccionat era molt concret, principalment ciutadans d’origen asiàtic. La barrera idiomàtica, la desconfiança amb les entitats financeres i el desconeixement de les administracions comportava que, en molts casos, no presentessin denúncia davant de la policia. Robaven diners, joies, aparells electrònics i altres objectes amb una sortida fàcil al mercat il·legal.

El grup seleccionava les víctimes i les seguien per esbrinar el seu domicili. Un cop sabien l’adreça, n’establien les rutines per planificar el robatori, usualment quan els habitatges eren buits. Un cop decidien cometre el delicte, un dels integrants feia vigilàncies de les víctimes per assegurar-se que no retornaven al domicili. En aquell moment, els altres lladres accedien a l’habitatge i forçaven el pany de la porta principal o alguna finestra.

Els quatre detinguts, d’entre 30 i 54 anys, van passar a disposició judicial el 28 d’abril i el jutjat d’instrucció número 5 de l’Hospitalet de Llobregat en va decretar l’ingrés a presó provisional.

 

 

 

(Visited 4 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari