Adif apunta a un cúmul de circumstàncies per explicar l’avaria a l’R2 Sud

L'empresa pública treballa amb diverses hipòtesis: un llamp, un plàstic a la catenària i una sobretensió pel pas d'un tren

  Andana de les Rodalies de Renfe

  La investigació d’Adif per determinar les causes de l’avaria que ha deixat sense circular més de la meitat dels trens de l’R2 Sud de Rodalies apunta a un cúmul de fatalitats. Inicialment, l’empresa pública que gestiona la infraestructura ferroviària va atribuir la incidència a un llamp, però ara afirma que es desconeixen les causes de la sobretensió de la catenària i investiga una “concatenació de circumstàncies”.

  El director general de Conservació i Manteniment d’Adif, Àngel Contreras, ha explicat que es treballa amb diverses hipòtesis: la del llamp, que rebutja la Generalitat; un plàstic enroscat a la catenària o una sobretensió produïda pel pas d’un tren. Fins ara, els tècnics d’Adif han esbrinat que una sobretensió va trencar un fil de contacte de la catenària, que va caure sobre un senyal, i que després van cremar tots els cables i va originar-se un incendi.

  Contreras ha assegurat que la catenària afectada estava en “perfecte estat” quan va produir-se la incidència, i ha negat que l’avaria sigui el resultat d’una manca d’inversions. Adif manté la previsió inicial i calcula que trigarà tres o quatre setmanes a resoldre la incidència, ja que hi ha uns 8.800 metres de cable afectats per l’incendi que s’han de revisar, i també més de 16 targetes electròniques, circuits de via i alguns senyals.

  (Visited 21 times, 1 visits today)

  avui destaquem

  Feu un comentari