L’Advocacia de l’Estat també demana al Suprem que torni a citar Ponsatí

Les acusacions públiques recorden que l'exconsellera va ser processada dos anys abans de ser eurodiputada

  L'eurodiputada de Junts, Clara Ponsatí, a l'interior del seu despatx al Parlament Europeu de Brussel·les (ACN, Albert Cadanet)

  L’Advocacia de l’Estat s’ha sumat a la petició de la Fiscalia i ha demanat al jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena que torni a citar l’exconsellera d’Educació i actual eurodiputada de Junts Clara Ponsatí per declarar com a investigada per l’1-O, ha avançat El Periódico. Ponsatí va plantar l’alt tribunal el passat 24 d’abril argumentant que no podia comparèixer davant Llarena perquè la cita coincidia amb dues comissions europees en les quals participa.

  Per tal d’evitar que es torni a produir aquesta situació, el ministeri públic ha sol·licitat al magistrat instructor de la causa que reclami el calendari de l’Eurocambra a l’advocat de Ponsatí, Gonzalo Boye. Tant la Fiscalia com l’Advocacia de l’Estat mantenen que el procediment d’empara que ha obert el Parlament Europeu després de la detenció de Ponsatí -el passat 28 de març- no pot suposar la suspensió de la causa, ja que l’eurodiputada de Junts va ser processada el març de 2018, dos anys abans d’haver adquirit l’acta d’eurodiputada.

  (Visited 9 times, 1 visits today)

  avui destaquem

  Feu un comentari