Per què el Barça va amagar la samarreta de la Creu de Sant Jordi el 23 d’abril?

Ferran Torres, celebrant el seu gol contra l'Atlètic de Madrid

Per a molts barcelonistes va ser una decepció l’equipació escollida per al partit de Lliga contra l’Atlètic de Madrid, la quarta segons el rànquing establert pel mateix club, i no la tercera, dissenyada també per a l’actual temporada en homenatge al 30è aniversari de la concessió de la Creu de Sant Jordi al FC Barcelona.

A la presentació, va ser la directiva de Joan Laporta la que es va desfer en elogis i aplaudiments cap a aquesta singular samarreta “allunyada del tot de la línia marcada en equipacions anteriors”. Destaca per la desaparició de les franges habituals i inclou el dibuix d’una gran creu en colors blau i vermell a la part frontal de la samarreta, la base de la qual és de color gris clar. Es tracta d’una proposta molt atípica que suposa una novetat en relació amb l’imaginari històric de les samarretes del Club”, es va dir llavors.

A més, es va ressaltar l’especial representativitat d’aquesta aposta. “La tasca social del Club es manifesta en aquesta equipació mitjançant la presència destacada de la Creu de Sant Jordi al disseny”, sobresortint aquesta voluntat de recordar que “es compleixen 30 anys de la concessió de la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya al Club en reconeixement del seu vessant social i líder en la difusió de l’esport i, alhora, posseïdor, entre d’altres, d’uns valors esportius, cívics i solidaris que la converteixen en una entitat singular”, va explicar la directiva en aquell moment.

La coincidència d’un partit com el de diumenge passat amb la Diada de Sant Jordi, dia del llibre i de la rosa, semblava una oportunitat única per justificar aquest homenatge al Barça com a Més que un club, sobretot per la circumstància afegida d’aquest mosaic promogut per Òmnium Cultural a favor de l’ús del català.

Com sempre, però, Nike va tornar a decidir l’equipació d’una jornada tan assenyalada, obviant la samarreta que semblava naturalment més apropiada per a l’ocasió i recorrent a la quarta, que incorpora la senyera.

Altres versions assenyalen que, simplement, el logotip de Spotify llueix especialment més clar i visible a la quarta samarreta mentre que a la samarreta dels valors, està integrat a les franges horitzontals de la Creu de Sant Jordi i costa d’identificar.

Pel que fa a l’ús de la llengua, el Barça ja va ser indirectament renyit per la portaveu d’ERC, Marta Vilalta, després de la celebració al Camp Nou de la Kings League, lamentant “l’absència de la llengua catalana”, i demanant “arreglar aquesta situació”. Un comentari poc afortunat, ja que Pere Aragonès va estar a la llotja i va confessar haver-s’ho passat molt bé en un esdeveniment que, per cert, no organitzava el Barça.

(Visited 59 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari