Borràs al·lega que la JEC no pot decidir si es manté com a diputada

La presidenta del Parlament acusa d'usurpació de competència a l'òrgan, el dia límit perquè la cambra catalana respongui sobre la suspensió

Laura Borràs

Foto: Junts

La presidenta suspesa del Parlament de Catalunya, Laura Borràs, ha al·legat que la Junta Electoral Central (JEC) no té competències per decidir sobre la seva condició de diputada perquè no hi ha una sentència ferma condemnatòria contra ella.

Els advocats de Borràs, Gonzalo Boye i Isabel Elbal, sostenen, en l’escrit d’al·legacions enviat aquest divendres a la JEC, que aquest òrgan ha usurpat competències, adduint que es tracta d’un òrgan administratiu i no judicial, i també que la líder de Junts ha patit una vulneració de la presumpció d’innocència, ja que consideren que la pretensió de retirada de l’escó “implica presentar-la com a culpable d’un delicte que no ha comès”.

Aquest divendres, 28 d’abril, s’exhaureix el termini obert per la JEC per presentar al·legacions. També és la data límit perquè el Parlament de Catalunya comuniqui la seva decisió sobre una eventual retirada de l’escó a Borràs, arran de la condemna a quatre anys i mig de presó i a 13 anys d’inhabilitació pels delictes de prevaricació i falsedat documental, pel fraccionament de contractes de la Institució de les Lletres Catalanes (ILC).

D’altra banda, els advocats de la presidenta del Parlament han assenyalat que Vox, el PP i Cs, les formacions que van promoure l’expulsió de Borràs a la cambra catalana, no tenen “la condició d’interessats” per iniciar un procediment a la JEC.

(Visited 10 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari