Quin efecte ha tingut Sant Jordi en el Consell de la República?

Aurora Madaula i Antoni Castellà, dirigents del CxRep

Aquesta Diada de Sant Jordi, el Consell de la República (CxRep) ha registrat la millor xifra diària de nous inscrits del darrer mes, segons les dades que difon a Twitter aquesta institució privada independentista liderada per Carles Puigdemont.

El problema és que ha estat un increment mínim, ja que les noves altes han estat quatre, una dada que, això sí, trenca amb una ratxa de quatre dies seguits a zero. Des que va començar l’abril, sempre segons les dades que publica el mateix CxRep, el sostre de nous inscrits s’havia assolit els dies 1 i 11, amb un parell cadascun.

L’increment de quatre d’aquest dia 23 contrasta amb les dades que es van donar a conèixer en anys anteriors. El 23 del 2022, fa ara un any, Sant Jordi també va trencar amb un mes de poques adhesions noves, ja que en va sumar 36, deixant enrere amb un fort contrast un mes on sovintejaven increments de tres, dos i un inscrits. La xifra de la Diada de Sant Jordi del 2021 va ser un increment superior, de 63, que, això sí, va ser el menor des que el 5 d’abril d’aquell any es van registrar 20 persones.

Enguany, el CxRep ha organitzat, gràcies als seus consells locals, 35 paradetes distribuïdes de manera poc equilibrada pel territori català, perquè entre les províncies de Lleida i Tarragona només n’han sumat tres, en contrast amb les 32 concentrades a les comarques de Barcelona i Girona.

Un enigma que el CxRep no resol, malgrat les preguntes que els fa algun usuari de Twitter de tant en tant, és quants inscrits té veritablement, perquè no sembla comptabilitzar baixes. Segons assegurava aquest cap de setmana, n’acumula 103.148, molt lluny del llistó del milió que va posar inicialment Puigdemont.

(Visited 18 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari