El PSC insta Aragonès a fer una taula d’experts sobre sequera en lloc de l’acord de claredat

Diuen que "la confiança s'ha trencat" per la negativa del Govern a retirar les sancions a ajuntaments

La portaveu de la comissió executiva del PSC, Elia Tortolero

La portaveu del PSC, Èlia Tortolero, ha instat el president de la Generalitat, Pere Aragonès, a convocar una taula d’experts “per poder parlar d’un tema tan important com és la sequera a Catalunya” en comptes del consell acadèmic que ha posat en marxa per abordar l’acord de claredat.

En roda de premsa aquest dilluns, la socialista ha reiterat que “el PSC no assistirà a la taula” en què s’abordi com pactar l’exercici de l’autodeterminació i ha emplaçat la Generalitat a treballar per combatre la manca d’aigua.

En aquest sentit, ha assegurat que “la confiança en el Govern s’ha trencat” per la seva negativa a modificar el decret de sequera que s’està tramitant com a llei al Parlament, una situació de la qual n’ha responsabilitzat Aragonès i la consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Teresa Jordà: “La consellera Jordà i el president Aragonès han faltat a la seva paraula”.

Tortolero ha recordat al Govern que se sustenta sobre 33 diputats d’ERC i que, per tant no té majoria a la cambra catalana. “En un tema tan important com la sequera ha d’arribar a consensos, ha de cedir i ha d’acordar”, ha subratllat.

El PSC-Units ja va anunciar la setmana passada que presentaria una esmena a la totalitat al text sobre la sequera, amb un redactat alternatiu per eliminar el règim sancionador als ajuntaments incomplidors. Aquestes multes van ser el principal escull que va impedir un acord a la cimera sobre l’aigua que Aragonès va convocar a finals de març.

(Visited 11 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari