La Generalitat descarta la deducció fiscal per a material escolar que havia anunciat

Mas admet que s'ho han "repensat" perquè les famílies més vulnerables quedarien excloses

El govern de la Generalitat ha descartat la deducció fiscal per contrarestar els costos del material escolar que havia promès inicialment i ha assegurat que els ajuts “arribaran a l’inici del pròxim curs”. La consellera d’Economia, Natàlia Mas, preguntada aquest dimarts per aquest suport econòmic al ple del Parlament, ha dit que “ho hem repensat i hem optat per un altre sistema. Serà un procediment àgil”.

L’executiu de Pere Aragonès ha conclòs que la via fiscal era la més ràpida, però no la millor manera d’oferir aquests ajuts perquè les famílies més vulnerables no fan la declaració de la renda i, per tant, “quedarien excloses”. La consellera no ha avançat detalls del nou sistema d’ajuts ni si serà retroactiu per al curs 2022-2023.

El setembre del 2022 el president Aragonès va anunciar que els pressupostos inclourien una ajuda de 100 euros per alumne per reduir l’increment dels costos associats a l’escolarització. El mecanisme previst de la mesura era a través de la deducció del tram autonòmic de l’IRPF de l’exercici de la renda del 2022.

(Visited 5 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari