Aragonès impulsa el seu “acord de claredat” sobre el “conflicte amb l’Estat” activant un consell d’experts

El president de la Generalitat convida totes les forces polítiques, excepte Vox, a presentar alternatives

El president de la Generalitat, Pere Aragonès

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha fet aquest dimarts un pas per impulsar el seu “acord de claredat”, la proposta que va anunciar fa sis mesos, activant el grup d’experts en dret i ciències polítiques que l’ha de pilotar.

Aragonès ha previst que la seva proposta comenci i acabi al govern, a partir de les preguntes que, d’entrada, plantejarà l’executiu i haurà de respondre el grup d’experts format “amb voluntat transversal i diversa”, segons ha dit, mitjançant un primer informe que donarà pas al procés participatiu.

Segons aquesta proposta, després de les eleccions municipals, Aragonès convidarà totes les forces polítiques, excepte Vox, perquè presentin les seves alternatives per “solucionar el conflicte polític amb l’estat”. Cap a la tardor, la seva previsió és que se celebrin debats amb la participació de persones escollides per sorteig atenent criteris de “màxima representativitat”.

Un segon informe del grup d’experts recollirà les conclusions que fonamentaran l'”acord de claredat” que vol plantejar Aragonès al govern d’Espanya. El president de la Generalitat ha defensat la seva iniciativa adduint que “el conflicte amb l’Estat” ha estat “massa temps bloquejat” i que per avançar calen “propostes noves, dirigides al conjunt del país, a la Catalunya sencera”.

(Visited 94 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari