Junqueras sobre el cas Borràs: “No és bo per a l’independentisme que es pugui dir que dins hi ha un cas de corrupció”

El líder d'ERC assegura que el partit "no vol aprofitar el desacord a Junts" per ocupar la presidència del Parlament

Oriol Junqueras, president d'ERC (ACN)
Oriol Junqueras, president d'ERC (ACN).

“No és bo per a l’independentisme que es pugui dir que dins hi ha un cas de corrupció”, ha expressat el president d’ERC, Oriol Junqueras, en relació amb el cas de Laura Borràs, líder de Junts i presidenta del Parlament suspesa. En una entrevista amb l’ACN, Junqueras ha garantit que els republicans no volen “aprofitar el desacord a Junts” per ocupar la presidència de la cambra.

ERC apressa a la formació postconvergent a proposar un candidat i alerta que, si no hi ha acord, hi podria haver un president del PSC. “Junts no té cap inconvenient en regalar presidències al PSC, com a la Diputació de Barcelona, però ERC això no ho fa“, ha apuntat. Per això, ha dit, per part d’ERC hi haurà entesa per rellevar Borràs i “només cal que dins de Junts es posin d’acord”.

Vox, Cs i PPC han demanat a la Junta Electoral Central (JEC) que ordeni a la cambra la retirada de l’escó a Borràs, tot i que la sentència del TSJC encara no és ferma. El Reglament del Parlament estableix que es perd l’escó en cas de sentència judicial ferma que n’anul·li l’elecció o la proclamació, o per la condemna a una pena d’inhabilitació imposada per una sentència judicial ferma.

(Visited 64 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari