El PSC evita confrontar-se amb l’ACA per la sequera però rebutja les sancions

ERC acusa els socialistes de bloquejar l'acord "per qüestions electoralistes"

    La viceprimera secretària del PSC, Lluïsa Moret, a la seu del partit (ACN, Sílvia Jardí)

    El PSC ha rebutjat confrontar-se amb l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) per la gestió de la sequera, després que el seu director, Samuel Reyes, hagi retret als socialistes que utilitzessin la cimera de l’aigua “per intentar aconseguir el titular que el règim sancionador s’eliminaria”. La viceprimera secretària del PSC, Lluïsa Moret, ha evitat la disputa amb Reyes, i ha reclamat al Govern que treballi amb els ajuntaments com a “part de la solució” i no com a part del problema.

    En aquesta sentit, Moret ha advertit que per fer front a la sequera calen “inversions, i no sancions”, i s’ha queixat que una de les mesures més importants del decret estigui “basada” en “sancionar i culpabilitzar” els consistoris. “No és la manera més adequada d’afrontar aquest problema greu de país”, ha considerat la socialista.

    ERC acusa el PSC d'”electoralisme”

    Per la seva banda, la secretària general adjunta d’ERC i portaveu del partit, Marta Vilalta, ha responsabilitzat el PSC del fracàs de la cimera de l’aigua celebrada divendres al Palau de la Generalitat entre el Govern i els partits polítics, que va acabar sense acord. Segons Vilalta, els socialistes es van negar a l’acord “bàsicament per qüestions electoralistes” pocs mesos abans de les eleccions municipals. “Avantposen l’electoralisme i el tacticisme a un acord de país”, ha afegit.

    En una roda de premsa, la portaveu republicana ha demanat “màxima responsabilitat” davant de la situació de sequera i ha criticat que el PSC “bloquegi” l’acord per la seva oposició al règim sancionador als ajuntaments que no estan prenent mesures per evitar el malbaratament d’aigua, com per exemple aquells que tenen fuites a la xarxa municipal. Segons Vilalta, arreglar aquestes pèrdues “podria estalviar l’aigua equivalent a la que genera una dessaladora anualment”.

    “L’acord global hi era”, ha explicat, però no va prosperar per l'”obsessió” dels socialistes “per eliminar el règim sancionador que busca que es facin les coses bé, no es malbarati aigua i s’estalviï tota l’aigua que es pugui”. “La voluntat no és multar, no és anar amb la sanció per davant, sinó fer front a una sequera extrema”, ha subratllat la portaveu republicana.

    (Visited 48 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari