La cimera catalana per fer front a la sequera acaba fracassant

La consellera Jordà lamenta que no s'hagi assolit un consens: "No hem trobat la voluntat suficient"

La cimera de l'aigua (ACN)

La cimera per fer front a la sequera d’aquest divendres a la tarda ha acabat sense cap acord consensuat entre el Govern i els grups parlamentaris. Ho ha anunciat en roda de premsa la consellera d’Acció Climàtica, Teresa Jordà, després de quatre hores de reunió a porta tancada amb els diferents representants polítics al Palau de la Generalitat.

Segons ha indicat Jordà, les converses s’han encallat perquè no hi havia consens al voltant del règim sancionador, que el decret llei aprovat ja preveu tot i que no especifica cap calendari. La consellera ha apuntat que el punt sobre el règim sancionador “ha saltat” perquè un grup parlamentari concret -no ha especificat quin- no estava d’acord amb la proposta d’acord que portava el Govern.

La consellera ha vinculat també la manca de consens a la proximitat de les eleccions del 28M. “No sé si aquest escenari s’hagués produït si no estiguéssim a la cantonada d’unes eleccions municipals”, ha afirmat.

La proposta d’acord plantejava establir un període diferit d’aplicació del règim sancionador per excés de dotació d’aigua fins a l’1 de juliol del 2023, una data que ja era vista com un “esforç”. Tanmateix, ha dit Jordà, un grup no hi ha estat d’acord. La consellera ha reiterat que l’existència d’un règim sancionador no té en cap cas un afany recaptatori sinó “dissuasiu”. En no assolir-se un acord, Jordà ha admès que ara com ara no hi ha una data per començar les sancions.

(Visited 90 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari