El PSC demana a Borràs un pas al costat i s’ofereix per pactar la presidència del Parlament

Alícia Romero considera "raonable" que la líder de Junts deixi el càrrec a la cambra "per responsabilitat"

La portaveu del PSC-Units, Alícia Romero (ACN, Sílvia Jardí)

El PSC-Units ha demanat a la presidenta del Parlament suspesa, Laura Borràs, que faci “un pas al costat” després de conèixer la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que la condemna a quatre anys i mig de presó i 13 d’inhabilitació. En una roda de premsa des del Parlament, la portaveu del grup socialista, Alícia Romero, ha dit que seria “raonable” que Borràs deixés vacant el càrrec “per responsabilitat”.

El PSC respecta la sentència condemnatòria a Borràs i ha fet una crida a “recuperar la normalitat” a la cambra. Creuen que el prestigi “s’ha perdut” i veuen una “anomalia” que la presidència del Parlament, la segona institució de Catalunya, tingui una presidenta suspesa que no pot exercir “en plenes funcions” la seva responsabilitat. En aquest sentit, la formació s’ha posat a disposició dels grups per “restablir” la normalitat a la cambra.

Romero ha apuntat que correspondria a ERC, JxCat i la CUP-NCG fer una proposta, però el PSC “s’ofereix” per a resoldre la qüestió. Tot i que la portaveu socialista no ha descartat que el PSC, el primer grup a la cambra, pugui optar a la presidència, ha negat que aquest sigui ara el seu objectiu: “No importa tant el qui, sinó el què”, ha indicat.

“La predisposició del PSC hi és, i creiem que com més aviat millor hauríem de recuperar la normalitat”, ha raonat Romero, que creu que la cambra té “molts reptes pendents”. La sentència demana al govern espanyol que indulti parcialment Borràs per rebaixar la pena a dos anys de presó i que no hagi d’ingressar en un centre penitenciari, però el PSC ha dit que no pot parlar en nom del govern espanyol i que correspondrà a l’executiu pronunciar-se quan sigui el moment.

(Visited 39 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari