Clara Ponsatí torna a Catalunya més de cinc anys després sense presentar-se davant la justícia

L'exconsellera, amb immunitat com a eurodiputada cautelarment, té vigent una ordre de detenció pel delicte de desobediència

Clara Ponsatí

Clara Ponsatí, l’eurodiputada de Junts i exconsellera d’Ensenyament de la Generalitat, ha tornat aquest dimarts a Catalunya per primer cop des que, el 30 d’octubre del 2017, va marxar a l’estranger per evitar respondre davant la justícia espanyola pel seu paper en l’organització de l‘1-O.

Ponsatí ha travessat en cotxe la frontera des de Perpinyà i ha arribat a primera hora de la tarda a Barcelona, on preveu oferir una roda de premsa, segons ha avançat l’ACN, sense haver-se posat a disposició de les autoritats espanyoles.

L’exconsellera ha fet el pas després que el magistrat instructor de la causa sobre el procés al Tribunal Suprem, Pablo Llarena, revisés les acusacions contra els dirigents que encara no han estat jutjats, arran de la derogació del delicte de sedició, i que, com a resultat, ja no l’acusés d’aquest delicte, sinó de desobediència, de manera que ja no afronta una possible pena de presó.

Ponsatí, això sí, té vigent a Espanya una ordre de detenció pel delicte de desobediència, però encara manté la seva immunitat com a diputada al Parlament Europeu, concedida cautelarment pel Tribunal de Justícia de la Unió Europea.

Aquest mes de gener, Ponsatí ja havia manifestat que preveia tornar a Catalunya com més aviat millor i que no es presentaria davant el Tribunal Suprem, emissor de l’ordre de detenció contra ella. Aleshores també va indicar que estudiava les conseqüències de tornar sense presentar-se davant les autoritats espanyoles.

(Visited 86 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari