L’Advocacia de l’Estat demana al Suprem aplicar l’amnistia als líders independentistes i aixecar les ordres de detenció

Argumenta que es poden amnistiar els dirigents del procés dels delictes investigats, inclòs el de malversació

Seu del Tribunal Suprem a Madrid (ACN)

L’Advocacia General de l’Estat ha demanat aquest divendres que s’apliqui la llei d’amnistia a Carles Puigdemont, Toni Comín, Lluís Puig, Marta Rovira, Oriol Junqueras, Raül Romeva, Jordi Turull, Dolors Bassa i Clara Ponsatí.

En un escrit dirigit al Tribunal Suprem, l’organisme ha demanat també aixecar les ordres de cerca i captura, o bé de detenció, que pesen sobre els dirigents del procés que es troben fora d’Espanya.

L’Advocacia de l’Estat considera que es pot amnistiar l’expresident de la Generalitat i la resta dels investigats per tots els delictes que se’ls imputen a les causes del TS sobre el referèndum de l’1-O, inclosos els delictes de malversació, en considerar que en el cas de l’organització de la consulta de 2017 no s’afectava els interessos de la Unió Europea.

(Visited 31 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari