Per què menteixen Laporta i els jugadors del Barça sobre Messi?

Joan Laporta i Leo Messi

La recurrent i esgotadora qüestió sobre el retorn de Messi al Camp Nou reapareix sempre que, des de la presidència, cal farcir la setmana amb algun altre focus que no sigui l’absurda gestió de l’Espai Barça, aquests dies sobrepassada pel terratrèmol Negreira. Així i tot, des de l’entorn de Laporta se segueixen emetent senyals d’auxili en la mateixa direcció de sempre: intentar vendre el fum mediàtic sobre el retorn del millor jugador de tots els temps a partir de l’interès personal del president en aquest esforç per recuperar-lo. Per començar, Laporta podia no haver-lo fet fora i renovar-lo, com havia promès. A més, Laporta ha de concentrar els seus esforços a reduir la massa salarial en 200 milions de cara a la temporada que ve, circumstància que fa inviable i descarta qualsevol opció blaugrana, tenint en compte que ara mateix Leo desfulla la margarida del seu futur entre una oferta del PSG, una altra de l’Inter Miami de Beckham i una insuperable d’Aràbia Saudita.

La mentida que, això no obstant, remou certa premsa s’enfronta a un altre desafiament impossible per la inexistent relació entre Laporta i Leo, entre altres motius perquè el millor jugador de la història no vol saber res de qui el va enganyar i el va fer fora de casa seva, el Camp Nou, el dia cinc d’agost del 2021. Els mitjans que fan ressonar aquests tambors de reconciliació havien anunciat que Laporta es veuria amb Messi a la gala de The Best, on el president blaugrana va acompanyar Alexia Putellas, guanyadora femenina del guardó. No només no es va produir aquesta trobada, sinó que Leo, per mediació del seu entorn, va tornar a advertir Laporta, com a la festa de la Pilota d’Or 2021, que no cometés l’error d’acostar-s’hi. No va haver-hi foto ni tampoc el menor contacte.

L’únic retrobament admès va ser el viatge de Jorge Messi a Barcelona fa setmanes amb l’única finalitat de disculpar-se pels comentaris de Matías Messi, germà de Leo, dient el que veritablement pensa la família, que Laporta es va portar imperdonablement malament i traïdorament amb l’estrella argentina. D’aquella visita, Jorge Messi va prendre nota de la voluntat de Laporta d’organitzar-li un futur homenatge, proposta de la qual no n’hi ha resposta ni n’hi haurà, i va permetre que, com a contraprestació, Laporta pogués filtrar que s’havia produït aquella trobada, però a cap cas especular amb què havien parlat de res més.

Per això Laporta es limita a activar a distància i artificialment aquesta possibilitat mitjançant aquesta premsa patrocinada des del club que ha aprofitat per recuperar la notícia preguntant a diversos jugadors si desitjaven el retorn de Messi. Així ho han proclamat, entusiasmats, Sergi Roberto, Jordi Alba i Marc-André ter Stegen, tres futbolistes que en el seu moment, com la resta, es van amagar i no van ser capaços d’aixecar la veu contra l’incompliment electoral i el cataclisme que va produir la baixa en una temporada que va acabar en blanc, i el fet que el club deixés d’ingressar 200 milions com a primer efecte col·lateral. Estaria bé que, a més d’airejar el seu desig que torni Leo i a més d’admetre que mai no hauria de ser convidat a sortir per la porta més humiliant, estiguessin disposats a rebaixar-se les fitxes. I encara estaria millor que el president es dediqués a no fantasiejar i gestionar la massa salarial d’acord amb aquests ingressos minvants que no remunten.

(Visited 1.236 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari