La Generalitat traurà 14.000 places a oposició, l’oferta més gran d’ocupació pública en una dècada

Reservarà el 7% del total per a persones amb discapacitat: 2% intel·lectual i 5% d’altres tipus

Proves per opositar a mestre (ACN)
Proves per opositar a mestre (ACN).

La Conselleria de Presidència ha informat els sindicats que preveu treure a oposició 14.028 places d’ocupació pública, l’oferta més nombrosa de l’última dècada, per complir la nova Llei de Funció Pública impulsada pel Govern del PSOE i Unides Podem. Les proves d’accés distribuiran ocupacions per a sanitaris, docents, Mossos d’Esquadra, bombers i agents rurals, entre altres.

La Llei de Funció Pública té l’objectiu de reduir del 30% fins al 8% la temporalitat elevada a institucions i empreses públiques. L’Institut Català de la Salut (ICS) oferirà 6.211 places. Els docents obtindran 3.988 places; el personal d’administració i serveis, 2.491; els Mossos d’Esquadra (893); els bombers (279), els agents rurals (100), i el personal de l’administració penitenciària (66).

El proper Consell Executiu ha d’aprovar l’oferta d’ocupació. Reservarà el 7% del total de places oferides per a persones amb discapacitat: un 2% per a persones amb discapacitat intel·lectual i el 5% amb altres tipus.

(Visited 94 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari