El Tribunal Suprem nega la persecució contra Carles Puigdemont

Ha posat el tracte realitzat a la consellera Meritxell Serret com a exemple de rigor als procediments judicials per les conseqüències de l'organització del referèndum de l’1-O

El jutge Pablo Llarena a un acte públic
El jutge Pablo Llarena a un acte públic.

El jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena nega que hi hagi hagut cap mena d’animadversió ni persecució contra l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont i els altres polítics independentistes que van fugir del país després de l’1-O. Ha justificat el seu argument posant com a exemple el tracte que va rebre la consellera Meritxell Serret quan va comparèixer voluntàriament a l’alt tribunal i va quedar en llibertat immediatament.

Ho ha defensat a l’acte en el qual es confirma el processament de Puigdemont per un delicte de desobediència i un altre de malversació en la seva modalitat més greu, que pot penar-se amb fins a 12 anys de presó: “Cap observador imparcial podria maliciar una falta d’imparcialitat per la reclamació dels escapolits, quan Meritxell Serret, una de les processades que compartia la seva situació de rebel·lia, va comparèixer voluntàriament davant aquest instructor, acordant-se immediatament la seva llibertat, quedant subjecta al que decideixi la Sala d’enjudiciament del Tribunal Suprem”.

La consellera d’Exteriors, que serà jutjada el pròxim dia 29 de març per la seva responsabilitat en el referèndum de l’1-O, va quedar en llibertat després de comparèixer davant l’instructor del ‘procés’ a l’alt tribunal. Va fer el mateix amb l’exdiputada de la CUP Anna Gabriel, que espera en llibertat el judici al qual haurà d’enfrontar-se a Barcelona.

(Visited 55 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari