Elena es defensa de les crítiques sobre la reforma dels Mossos

El conseller d'Interior assevera que el "malestar" no és pel fons del decret aprovat pel Govern

  El conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena (ACN)

  El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, ha respost les crítiques dels sindicats que lamenten la “manca de diàleg” en la reestructuració dels Mossos d’Esquadra. En la sessió de control al ple del Parlament, ha recordat que el decret d’estructura és competència del Govern tot i que “és bo parlar de les coses amb els sindicats”. “Es va fer i es van recollir moltes de les aportacions. En la mesura que expressen que s’ha de parlar més, ho compartim i prenem nota per altres moments”, ha manifestat Elena, que ha remarcat que les crítiques dels sindicats no són pel fons del decret.

  El diputat del PSC-Units, Ramon Espadaler, ha criticat tant les formes com els “elements preocupants” del decret i ha assenyalat un “sobredimensionament” del nombre de comandaments. “Les coses s’han de fer d’una altra manera. Molt malament en les formes, que han estat fatals, i en els fons hi ha elements preocupants”, ha lamentat. Alhora, Espadaler s’ha mostrat “preocupat” per la “reorientació” de les escoltes telefòniques i la “sobredimensió de la direcció general de la policia”, tot i que Elena ha assegurat que les escoltes telefòniques continuaran depenent del jutge.

  Per la seva banda, la portaveu de Junts al Parlament, Mònica Sales, ha expressat “preocupació” per la reforma, la qual considera que obre “una nova crisi al Departament d’Interior”, i ha retret a Elena la nova reestructuració “sense que els sindicats ni els grups parlamentaris” n’hagin tingut cap informació prèvia. “No ens sorprèn que des dels sindicats es digui que és el pitjor conseller de la història”, ha valorat.

  Els comuns també s’han mostrat crítics amb el decret aprovat pel Consell Executiu sobre la reestructuració dels Mossos, i han anunciat que demanaran la compareixença del conseller. “Hi ha elements en què caldria que el Govern donés explicacions, i no a cop de titular, sinó en seu parlamentària”, ha manifestat el portaveu d’En Comú Podem, David Cid, que ha criticat la “manca de diàleg, consens i acord” de l’executiu i ha acusat el Govern d’estar “poc acostumat a dialogar”.

  (Visited 55 times, 1 visits today)

  avui destaquem

  Feu un comentari