El Govern valida el decret de sequera amb les abstencions del PSC, JxCat, CUP i comuns

Els grups retreuen a l'executiu el retard de les mesures i la manca de planificació i de diàleg

Teresa Jordà

El Parlament ha convalidat el decret de sequera del Govern amb l’abstenció del PSC-Units, JxCat, CUP-NCG i En Comú Podem i els vots a favor d’ERC. Vox, Cs i PPC hi han votat en contra.

La majoria de grups han retret al Govern que el decret arriba amb retard, l’han acusat de falta de planificació i han censurat que hagi actuat “sense consens ni diàleg”. Tots els grups, menys ERC, han demanat tramitar el decret com a projecte de llei.

El decret permet a l’ACA suspendre durant 48 hores la captació d’aigua per a usos diferents de l’abastament de la població quan aquest abastament perilli i recuperar pous en desús. També augmenta les sancions per danys al domini públic hidràulic quan es cometin en situacions d’alerta i emergència per sequera.

El decret constata la “dràstica i generalitzada reducció de les precipitacions” i alerta que “les aportacions als rius que alimenten els embassaments s’han reduït a valors inferiors als mínims registrats el 1990”.

Davant el fet que “no és previsible que aquesta situació millori a curt termini”, el Govern justifica el decret “per garantir un servei essencial com és l’abastament de poblacions”.

(Visited 40 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari