Incrementen les discriminacions per racisme i xenofòbia registrades a Barcelona

L'Oficina per la No Discriminació detecta un lleuger descens sobre la LGTBIfòbia

Oficina per la No Discriminació

Ajuntament de Barcelona

El balanç anual de l’Oficina per la No Discriminació (OND) de Barcelona corresponent a l’any 2022 reflecteix un increment dels casos registrats de discriminació per racisme i xenofòbia, però un lleuger descens dels casos relatius a LGTBIfòbia.

Segons les dades d’aquest balanç, que també inclou casos de discriminació per raó de gènere, discapacitat, per motius ideològics, d’edat, de salut o de llengua, l’any passat l’OND va sumar 240 expedients sobre discriminació, una xifra similar a la del 2021. Els casos registrats de racisme i xenofòbia van passar de representar el 30% del total al 39%, mentre que els de LGTBIfòbia han baixat del 33% de fa dos anys al 22% de l’any passat, un descens que el regidor de Drets de Ciutadania, Marc Serra, ha interpretat com un efecte del protocol contra les agressions a aquest col·lectiu.

La vulneració del dret a la integritat moral és la principal forma de discriminació en ambdós tipus de casos: representa un 43% entre les discriminacions per racisme i xenofòbia i més de la meitat dels casos de LGTBIfòbia.

La resta d’expedients oberts per l’OND corresponen a discriminacions per motius de salut (9%), gènere (8%), discapacitat (8%), i ús de la llengua, posició socioeconòmica, motius ideològics o religiosos i per raó d’edat (cadascun dels darrers quatre tipus per sota del 3%).

(Visited 37 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari